سومین مراسم سالانه اهدای جوایز و معرفی آثار برگزیده سال بستهها در آخرین روز مهرماه در سالن شهناز خانه هنرمندان برگزار شد. این مراسم در شرایطی سه ساله شد که معمولا این بخش از طراحی گرافیک ( بسته بندی ) در طول سالهای گذشته نادیده گرفته شده است.
” ایمان آل مظفر” دبیر رویداد در این مراسم گفت :« امسال ۴۱۱ اثر از ۱۱۲ طراح به دبیرخانه رسید. ضمن اینکه موفق به انتشار دومین کتاب سال بسته ها شدیم و طبق قول های پیشین استعداد جوان سال را معرفی کردیم.»
” بهرام کلهرنیا” استاد دانشگاه، پژوهشگر و عضو هیات مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران نیز در صحبت های خود سه سالگی را به نوعی ۳۰ سالگی و ۳۰۰ سالگی دانست :« بزرگی ابعاد و رشد و توسعه ی بسته ها بیش از آن چیزیست که به صورت جاری ممکن است ما تصور کنیم. بدون هیچ نوع حمایت و پشتیبانی ای و به صورت مستقل، این رویداد به صورت مراسمی در آمده که دیگر هر سال به انتظار او هستیم. این اتفاق مهمی است. ما چشم به راهیم که بسته ها کی به ما چه خواهد گفت و کی به ما چه چیز خواهد داد و کی تعیین خواهد کرد که به کجا رسیده ایم. فکر می کنم از حدود انقلاب صنعتی به این سو بود که تجهیز جهان به دستگاههای جدید فنی ، دستگاههای چاپ و برش توانستند تحول جدیدی را در جهان بوجود بیاوردند. شاید ما کمی دیرتر توانستیم سایه ها و نیم سایه های این تحول را ببینیم و حالا خودمان مجهز شده ایم به آن امکانات و امروز دیگر بسته بندی ها ساخته می شوند به مثابه سندی موضوعی یا پدیده ای که حمل کننده ی چیزی درون خویشتن است. مفهومی را همیشه حمل می کند و با ساز و کار بصری خود و با ساز و کار ریخت و حجم و اندازه ی خود چیزی را به ما می نمایاند. بسته بندی با ما گفتگو و مذاکره می کند و به زبانی گویا مجهز است. اگر این زبان شایسته است، اگر به سامان یا نابه سامان است، نشاندهنده ی وضعیت کنونی ماست.»
” علیرضا مصطفی زاده” دیگر داور این رویداد در صحبت هایش به شباهت برخی آثار رسیده به دبیرخانه با طراحی های غربی اشاره کرد:« در طول دیدن آثار رسیده به دبیرخانه و هنگام داوری دیده می شد که بسیاری از کارها تلاش کرده بودند که طراحی خارجی داشته باشند به گونه ای که وقتی آنها را می بینیم در نگاه اول معلوم نمی شود یک محصول داخلی و ایرانی هستند. من فکر کردم که این را در قالب یک سوال امروز و در اینجا مطرح کنم که ما چقدر موظفیم به خواست یک سفارش دهنده تن بدهیم و چقدر باید مراعات یک مصرف کننده را بکنیم ؟»
قرائت بخش هایی از بیانیه هیئت داوران توسط ” امراله فرهادی” آخرین بخش این مراسم پیش از اهدای جوایز برگزیدگان بود. در ادامه پست امروز آثار برگزیدگان را خواهید دید.
برگزیده اول :
سلیم صالحی / شکلات دست ساز جلاتو لب
برگزیده دوم :
صادق بهرامی / کرم های آرایشی بهداشتی لیمپیو
برگزیده سوم :
حسام شهیدی / داروهای گیاهی لاغری و چاقی بوعلی دارو
نگاه ویژه هیات داوران :
مریم رحیمی ( استودیو آتی بال) / برنج سوته به دلیل توجه ویژه به نوشتار فارسی
انتخاب دبیر:
محمد رضا عمادیان مهر / مجموعه آثار ارائه شده در حوزه طراحی ساختار بسته بندی
تقدیر شدگان :
ندا فرشاد / بسته بندی پودر آماده ژله دوئل
مریم رحیمی ( استودیو آتی بال) / بیسکویتهای باراکا
میثم شریف نژاد / چای کیسهای شاهسوند سری سمفونی رنگها
مهدی معتمدی کیا / دمنوش های گیاهی نیتل
مهدی نمازی / شامپو آتو