قباد شیوا، از برگزاری نمایشگاهی از پوسترهایش در زمستان امسال خبر داد.
وی با اعلام این خبر که بهمنماه و همزمان با سالروز تولدش نمایشگاهی از آثارش را برپا میکند، گفت: در یک مجموعه تئاتری در جنوب شهر به اسم «پردیس تئاتر تهران» یک گالری را به نام «شیوا» نامگذاری کردند و قرار است ۴ بهمن همزمان با تولدم، نمایشگاهی از ۳۰ پوستر تئاتری که در طی سالهای متمادی طراحی کردم در این مکان به نمایش در بیاید.
وی ادامه داد: این نمایشگاه شامل پوستر تئاترهایی است که در دوران های مختلف طراحی کردم و میتوان آن را به نوعی مرور پوسترهای تئاترم دانست.
این پیشکسوت عرصه گرافیک همچنین در پاسخ به این پرسش که در این سالها چه برآوردی از پوسترهای جشنوارههای فجر در عرصههای مختلف دارد، بیان کرد: این جشنوارهها جشنوارههای ملی ما هستند و باید پوسترها و هر نوع گرافیکی که برای آن به کار میرود خیلی حرفهای باشد که متاسفانه معمولا اینگونه نیست.
شیوا ادامه داد: باید برای چنین رویدادهایی به افراد حرفهای سفارش کار داده شود. کسانی که پرونده مشخصی دارند و در این حوزه آبرومندانه کار میکنند. اما متاسفانه با ندانم کاری مدیران، در نهایت این اتفاق نمیافتد و عموما غیرحرفهایها را سر این کار میگذارند. وقتی هم به مدیران انتقاد میشود، میگویند بودجه نداریم و مجبوریم با غیرحرفهایها کار کنیم که این موضوع بسیار تعجب برانگیز است.
وی اضافه کرد: ضمن اینکه برخی از این پوسترها مانند پوستر جشنواره تئاتر فجر سال گذشته از یک نمونه خارجی بسیار بد کپی شده بود. این پوسترها جزو پوسترهای ملی هستند و در تاریخ میمانند ولی مدیریتهای هنری و فرهنگی به این موضوع اهمیت نمیدهد.
ایشان درباره زیاد شدن کپیکاری در میان گرافیستهای نسل جوان نیز اظهار کرد: نداشتن دانش چه نزد گرافیستها و چه سفارشدهندگان باعث شده کپی زیاد شود. ضمن اینکه امروزه خیلی از افراد از جمله مدیران، سفارشهای خود را به پسرخالههایشان میدهند و برای همین آبروی مملکت هم میرود. جوانها هم دیگر عادت کردهاند سادهترین راه را انتخاب کنند در حالی که خود من وقتی اولین پوسترم را طراحی کردم بارها برای رسیدن به طرح دلخواهم اتود زدم. وقتی سه سال پیش در کانادا نمایشگاهی از آثارم را برپا کردم و آن پوستر هم در میانشان به نمایش درآمد، هنرمندان کانادایی میگفتند در آن روزگار چقدر مدرن کار کرده بودید.
شیوا همچنین بیان کرد: جشنوارهها تمام میشوند اما پوستر رویدادها در تاریخ میماند مانند پوستری که برای جشنواره فیلم فجر طراحی شده بود و چهره مرحوم حاتمی را بسیار بد طراحی کرده بودند. آن پوستر با هر کیفیتی، محصولی است که از آن جشنواره در تاریخ میماند.