در حرفه عکاسی برای عکسبرداری از هر موضوع و سوژهای، نیاز به استفاده از یکسری ملزومات، اکسسوریها و پسزمینهها برای ایجاد جلوه و اثربخشی بیشتر کار است. یکی از مهمترین و کاربردیترین ابزارها در این حرفه بویژه در سوژههای مربوط به غذا و نوشیدنی،
یخ مصنوعی
است. با استفاده از این وسیله پرکاربرد، بسیاری از دشواریهای مربوط به استفاده از یخ طبیعی رفع شده و تجربه یک عکاسی حرفهای را برای شما لذتبخش و آسانتر میکند. هر هنرمندی برای پیشبردن اصولی و صحیح کار عکاسی در کنار تمام لوازم موردنیاز خود، به تهیه یکسری اکسسوریهای متناسب با سوژهها و موضوعاتی که در آن حوزه فعالیت میکند، دارد. بهتر است پیشبینی و تهیه آن را پیش از نیاز خود انجام دهید. توصیه میشود برای تهیه و تکمیل تمام لوازم زیباسازی دکور عکاسی،
یخ غیرطبیعی
را از قلم نیندازید. در این مقاله سعی داریم به چرایی استفاده از یخ مصنوعی، جایگاه و کاربرد آن در عکاسی بپردازیم.
یخ مصنوعی و کاربرد آن در عکاسی
برای درک ضرورت استفاده از یخ غیرطبیعی در عکاسی، کافیست استفاده از یخ طبیعی را تصور کنید. با توجه به وقتگیر بودن کار عکسبرداری و نیاز به گرفتن عکسها با زوایای مختلف از سوژه، یخ طبیعی به سرعت آب شده و اندازه و شکل آن تغییر میکند. همچنین این اتفاق و تغییر شکل، در نورپردازی و نحوه تعامل سوژه با نور نیز تاثیر میگذارد. خیس شدن دکور و محیط عکسبرداری ناشی از ذوب شدن یخ را نیز نباید فراموش کرد. استفاده از یخ مصنوعی بهعنوان یکی از خاصترین اکسسوارهای عکاسی تبلیغاتی در کنار سوژه، جذابیت بسیار زیادی را به عکس شما میدهد. برخلاف یخ طبیعی، این نوع از یخها هرگز آب نمیشود و شکل و اندازه خود را نیز از دست نمیدهد. این امر به شما این امکان را میدهد که بدون هیچ عجلهای و بدون نیاز به تمیز کردن دکور عکس خود، لذت عکاسی حرفهای را تجربه کنید. به این شکل، یخ مصنوعی جایگزین بسیار مناسبی برای یخ طبیعی است که حس طراوت و زیبایی را به عکس میبخشد.
همچنین در بحث تهیه آن نیز، نیازی به خرید یخ مصنوعی و سفارش هربارهی آن ندارید و تنها کافی است آن را یکبار تهیه کرده و چندین بار و در طولانیمدت استفاده کنید. این عامل به صرفهجویی در وقت و پول شما بسیار کمک میکند. برای استفاده از این وسیله در ایجاد جذابیت و خلاقیت دکورسازی محیط عکسبرداری خود، بهتر است قبل از استفاده از آن، مقداری آب روی آن اسپری کنید تا با وجود قطرات آب بر روی آن، جلوهای زیبا و طبیعی به آن دهید.
مزیت یخ مصنوعی
همانطور که اشاره شد استفاده از یخ طبیعی در عکسبرداری سوژههای غذا و نوشیدنی، کار دشواری است و در زمان و کیفیت نتیجه کار تاثیرگذار است. با توجه به جنبه تزئینی بالای استفاده از یخ در این نوع از عکاسی، نادیده گرفتن استفاده از آن نیز امکانپذیر نیست. بههمین منظور از انواع شکلها و سایزهای یخ مصنوعی برای ایجاد حالات زیبا در عکس استفاده میشود. در ادامه به ذکر مهمترین مزیتهای آن نسبت به یخ طبیعی میپردازیم.
- همیشه در دسترس بوده و به تعداد دفعات بالا قابل استفاده است.
- در دمای محیط و زیر نورپردازی عکاسی آب نمیشود.
- با خیس شدن محیط عکسبرداری مواجه نیستید.
- شکننده نبوده و شکل و اندازه خود را حفظ میکنند.
- باکیفیت بوده و تفاوتی با یخ طبیعی از نظر ظاهری ندارند.
- آسیبپذیری کمی داشته و نگهداری آن آسان است.
- در انواع رنگها و اشکال مختلف وجود دارند.
- با امکان استفاده طولانیمدت از آن در زمان و هزینه شما صرفهجویی میشود.
با توجه به ویژگیها و مزیتها استفاده از این محصول برای عکاسان، توجه به آن با اقبال زیادی روبهرو شده است و شاهد استفاده از آن در اکثر آتیلههای برای کار تبلیغاتی خود، هستیم.
انواع یخ مصنوعی براساس کیفیت
یخهای جایگزین یخ طبیعی را میتوان به شکلهای گوناگون دستهبندی کرد. اما در یک تقیسمبندی مهم که با توجه به مواد بهکار رفته در آن بسیار متغیر است، میتوان به نوع کیفیت این نوع از محصولات اشاره کرد. باتوجه به جنس ساخت یخهای تزئینی و مزیتهایی که برای عکاس بههمراه دارند، شاهد قیمتهای مختلفی از آن هستیم.
با کیفیت پایین
اینسری از یخهای غیرطبیعی، بهطور معمول از پلاستیک ارزان و اکریلیک ساخته میشوند. کیفیت پایین و وجود حباب در این نوع از محصولات بر قیمت نهایی آنها تاثیر دارد. در صورتی که در شروع کار خود هستید و یا قصد دارید بهطور آزمایشی از این وسیله دکوراتیو استفاده کنید، نمونه باکیفیت پایین آن گزینه مناسبیست و هزینه کمتری را برای شما بههمراه دارد. همچنین این نوع از یخها، برای عکاسی با کادری دورتر نیز میتواند مفید باشد. اما در لوازم عکاسی حرفهای و تبلیغاتی از غذا و نوشیدنیها و در عکاسی از نزدیک و با کادر بستهتر، توصیه میشود از نمونههای باکیفیت یخ مصنوعی استفاده کنید، چرا که ممکن است مصنوعی بودن آن و کیفیت پایین ساخت آن در نتیجه کار شما تاثیر منفی برجای بگذارد.
باکیفیت بالا
این نوع از یخ مصنوعی که در ساخت آن از شیشه و اکریلیک با کیفیت بالا استفاده شده است، بسیار زیبا و طبیعی بوده و دارای شفافیت و وضوح بالایی نیز هست. این نوع محصول بهدلیل شفافیت بالا، در زیر نور جلوهی زیبایی از خود به جا گذاشته و زیبایی دکور عکس شما را دوچندان میکنند.
یخ مصنوعی شناور میماند
برای طبیعی شدن عکس، این ابزار زیباییسازی باید بهگونهای باشد که تمام ویژگیهای ظاهری یخ طبیعی را داشته باشد. یکی از این ویژگیها، قابلیت شناور شدن آن در آب و یا انواع نوشیدنیهاست. این امکان با توجه به جنس و مواد ساخت یخ غیرطبیعی متفاوت است. بهعنوان نمونه یخ ساخته شده از جنس اکریلیک در آب و مایعات فرو میرود و کمتر قابلیت شناور شدن را دارد. در حالی که یخ مصنوعی از جنس سیلسکون به خوبی در آب و نوشیدنیها شناور و معلق میماند. جالب است بدانید که یخهای سیلیکونی با توجه به اینکه در قالبهای بزرگ و در قطعات و اندازههای مختلف ریخته شده و تهیه میشوند، به لحاظ بصری بسیار طبیعیتر به نظر میرسند.
روش نگهداری یخ مصنوعی
قبل از استفاده از این محصول برای تزئین محیط و دکور عکس، بهطور معمول آن را خیس میکنند تا طبیعی بهنظر برسد. همچنین در برخی سوژهها نیاز است که آنها را درون انواع مایعات و نوشیدنیها بریزید. این امور در عکاسی اجتناب ناپذیر است و البته باید گفت که در مورد خیس شدن این یخها، جای هیچ نگرانی وجود ندارد، زیرا هیچ آسیبی به آنها نمیرساند و تنها کافیست بعد از اتمام کار، آنها را خشک کرده و در درون محفظهای دربدار قرار دهید.
با توجه به زیبایی و جلوه خاصی که یخ در ساخت دکور برای عکسهای تبلیغاتی غذا و نوشیدنی ایجاد میکند، استفاده از آن در بین عکاسان بسیار رایج است. در واقع استفاده از یخ یکی از مهمترین اکسسوریها در حوزه تبلیغات غذا و عکاسی از آن محسوب میشود. با توجه به مشکلات و سختیهای استفاده از یخ طبیعی برای تحقق این منظور، یخ مصنوعی جایگزین مناسبی برای آن میباشد. با توجه به اهمیت این موضوع، سعی بر معرفی کامل ویژگیها و مزیتهای استفاده از آن در این مطلب داشتیم.