محصول شگفتانگیز زعفران و طراحی بستهبندی و نوع ارائه آن موضوعیست که ذهن کارفرمایان و طراحان را بهشدت مشغول کرده و اهمیت رسیدن به طرحی مطلوب، جذاب و درعینحال مشتریپسند کاملا جاافتاده است. تنوع بازار، رقابت و همچنین ارزش قیمتی زعفران دیگر اجازه ارائه ضعیف و دمدستی را از کارفرما گرفته و طراحیگرافیک در این میان اهمیت نقش خود را به وضوح تثبیت کرده است.
استفاده از تکنیک خطوتا در بستهبندی
«برای طراحی این بستهبندی از تکنیک خط و تا برای گل زعفران استفاده شده است. و حالت آن باز و بسته شدن گل زعفران را به خوبی نشان میدهد. گل در داخل جعبه جمع میشود، بعد از برداشتن درب جعبه، گل باز شده و محصول ما یعنی زعفران از داخل آن نمایان میشود. ما برای تاکید بیشتر بر ارگانیک بودن محصول و استخراج مستقیم محصول از داخل گل زعفران، این بستهبندی ویژه را طراحی کردیم.»
«ارگانیک» واژه کلیدی
«همه چیز از کلیدواژه ارگانیک شروع شد. تمام هدف ما در طول این پروژه، نشاندادن روند طبیعی بودن تمام مراحل تولید و عرضهی زعفرانها بود. این شد که مستقیما سراغ گل زعفران رفتم. چگونه میتوانستیم به مشتری نشان دهیم که ما محصولمان را از وسط گل زعفران (کلاله) برداشت میکنیم؟ و در جواب این ایده به ذهنمان رسید که ظرف محتوی زعفران را درست وسط گل زعفران قرار دهیم. و این ایده شروع ماجرا بود.»
جایگذاری دفترچه محصول در دسته بندی
«چالش اصلی ما در این پروژه ایجاد تناسب بین فضای داخل گل زعفران کاغذی با ظرف مورد نظر بود. ما باید اندازهی سایز دهنه شیشه و طول و ارتفاع آن را در طراحی مدنظر قرار میدادیم. ما نمیتوانستیم از هرظرفی برای زعفرانها استفاده کنیم. فضایی که مخصوص قرارگیری ظرف بود باید با توجه به ابعاد ظرف و جزییات آن طراحی میشد. چالش بعدی خطوط تا برای گل زعفران بود. خطوط تا، باید بهگونهای میبود که گل بهخوبی جمع شده و در موقع بازشدن، حالت ارتجاعی به خود بگیرد. قرارگرفتن بروشور و دفترچه محصول در داخل جعبه، یکی دیگراز خواستههای کارفرما بود. آویزان شدن بروشور از شیشه، یا قرارگیری آن در کنارظرف ایدههایی بود اجرا شد. و در نهایت از فضای خالی زیر استند مخصوص شیشه زعفران برای قرارگیری کاتالوگ استفاده کردیم.»
تکرار مراحل طراحی برای رسیدن به کیفیت مطلوب
«برای چککردن نحوهی بازشدن گل، محل قرارگیری شیشه زعفران در داخل گل، استقامت بستهبندی و نحوهی بازشدن محل قرارگیری کاتالوگ، 20 تا 30 مدل ماکت مختلف ساخته و آزمایش شد. هر ایرادی که در مراحل کار دیده میشد از ابتدا مورد تجدیدنظر قرار میگرفت. کیفیت خطتای گل زعفران و اندازهی آن بر روی نحوهی باز شدن گل تاثیر میگذاشت. به طوری که فرم گلبرگها به شکل افتاده به نظر میرسیدند. در هر بار ساختن دوباره ماکت یکی از مشکلات اصلاح میشد. تکرار این کار باعث شد تمامی مشکلات یکی یکی حل شده و در نهایت به نتیجهای رضایتبخش برسیم.»
بررسیهای فنی در طراحی بستهبندی
«برای کاهش مشکلات در تولید انبوه، باید تمامی مراحل از لحاظ فنی کنترل و مورد بررسی قرار میگرفتند. نحوهی مونتاژ و چسباندن بخشهای مختلف جعبه از موارد مهمی بودند که مورد بررسی قرار گرفتند.»
این جعبه به سفارش شرکت فودیک طراحی و تولید شده است.