فونتهای زیادی در سرتاسر دنیا روزانه طراحی و دیزاین می شوند. تایپ دیزاین، به دلیل تاثیر مستقیمی که در طراحی لوگو، هویت بصری و انواع و اقسام طراحی ها دارد، بسیار روبه گسترش و پیشرفت است. هر روز فونت های جدیدی می بینیم که با جزئیات متفاوت طراحی و اجرا می شوند. در این بین تعداد کمی از فونت ها در ذهن کاربران باقی می مانند و برای طولانی مدت مورد استفاده قرار می گیرند. توجه ویژه به المانهای مختلف و جزئیات در طراحی به ماندگاری فونت ها کمک می کند. پروژه این هفته روزرنگ، به یک فونت با نام برنا اختصاص یافته است. مهدی ارشادی طراح فونت بُرنا است. در ادامه توضیحات مهدی را در مورد این پروژه می خوانیم.
بُرنا از دنیای کودکان و نوجوانان میآید
«بُرنا تایپی با ظاهری نمایشی است و برای استفاده در متن طراحی شده است. منشأ شکلگیری این فونت کوفی مغربی است و با روحیهای که در خود دارد از سایر فونتهای ویژهی متن به خوبی قابل تشخیص و تمایز است.»
«بُرنا از دنیای کودکان و نوجوانان میآید و قصد دارد به میان داستانها و متنهای کوتاه راه پیدا کند. این فونت بسیار دوستانه و صمیمی است. اما درونش کمی شیطنت و بازیگوشی دارد. جست و خیز در دندانهها، چرخش در کاسهها، پیچ و تاب در فرمها و درشت بودن چشمها حس پویایی و جنب و جوش را به فونت داده است.»
فونت لاتین هماهنگ با فونت بُرنا
زمانی که فونتها دست طراح را باز بگذارند، امکانات اولیه را داشته باشند و جای تغییر را برای طراحان فراهم کنند، بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت. آنچه در ادامه میخوانید، جزئیات تخصصی فونت بُرناست:
«فاقهای باز، دور زیاد حروف نسبت به سطح آن و فرمهای سیال، از ویژگیهای فونت بُرنا است. همچنین طراحی فرمهای کشیده در برخی حروف و جایگزینهای پرکاربرد، ترکیبهای متنوعی را در اختیار طراحان قرار میدهد.»
«کنتراست ضخامت بصورت معکوس طراحی شده تا با نوشتار لاتین هماهنگ باشد و هارمونی بیشتری را در متنهای دو زبانه ایفا کند. فونت لاتین Arima Madurai برای همراهی با بُرنا انتخاب شده و برای هماهنگی بیشتر نیز سایر وزنها بازتولید شدهاند. فونت بُرنا با ۷ وزن «Thin, light, Regular, Medium, Bold, Extra Bold, Black» زبانهای عربی، کردی و اردو را نیز پوشش میدهد.»