انیمیشن ایرانی «پسر دلفینی» به کارگردانی محمد خیراندیش و محمدامین همدانی بعد از اکران در روسیه، با استقبال مخاطبان روبرو شد. این انیمیشن در سال 1399 تولید شد اما بهدلیل کرونا اکران آن، دو سال عقب افتاد. این انیمیشن سینمایی قرار است از اوایل شهریور در سینماهای کشور اکران شود.همدانی، تهیهکننده اثر «پسر دلفینی»، این پروژه را یک پروژه کاملا شخصی با مالکیت خصوصی خواند. او گفت که هیچ نهاد و ارگانی در تولید این فیلم مشارکت نداشته است.
اکران موفق در روسیه
اکران این فیلم در کشور روسیه برعهده شرکت P&A، بزرگترین توزیعکننده فیلم در این کشور بود. این فیلم در ۲۷۱۲ سالن این کشور به اکران درآمد و در دو هفته اول اکران، توانست دومین رتبه فروش را در روسیه به دست آورد. انیمیشن پسر دلفینی در روسیه مبلغی حدود ۱۰۰ میلیون روبل معادل تقریبا ۵۰ میلیارد تومان فروخت.
داستان انیمیشن «پسردلفینی»
با سقوط یک هواپیما در دریا قصهی این انیمیشن آغاز میشود. یک دلفین و مادرش، نوزاد پسری که در دریا افتادهاست، را نجات داده و از او مراقبت میکنند.این پسر بزرگ شده و پس از اینکه متوجه هویتش میشود، برای پیداکردن مادرش از دریا خارج شده و راهی جزیره میشود. پس از آن ناخدا مروارید و دخترش شیرین وارد داستان میشوند و دزدان دریایی برای دزدیدن پسرک نقشه میکشند.
انیمیشن «پسر دلفینی» در سال ۱۳۹۹ به کارگردانی و نویسندگی «محمد خیراندیش» و تهیهکنندگی «محمدامین همدانی» تولید شد و به تازگی اولین اکران خود را در روسیه و آسیای میانه تجربه کرد؛ تجربهای موفق برای فیلمی که طی دو هفته سقف فروش یک و هفت دهم میلیون دلار را لمس کرده است. این انیمیشن قرار بود برای اولین بار در سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر اکران شود اما به دلیل قرار گرفتن در بخش غیررقابتی از حضور در جشنواره انصراف داد و حالا بعد از اکران در کشور روسیه، قرار است اوایل شهریور ۱۴۰۱ شاهد اکران آن در سینماهای ایران باشیم.
محمدامین همدانی تهیهکننده انیمیشن «پسر دلفینی»: «ما توانستیم با بزرگترین توزیعکننده فیلم در روسیه به توافق برسیم. شرکت «CPS» پیشنهاد بالاترین هزینه را از بین سایر شرکتها برای تبلیغات به ما داد. پس با آنها وارد قرارداد شدیم و در نتیجه فیلم ما در ۲۷۱۲ سالن به اکران درآمد و در دو هفته اول اکران توانستیم دومین رتبه فروش را در روسیه به دست آورده و مبلغی در حدود ۱۰۰ میلیون روبل معادل یک و هفت دهم میلیون دلار فروش داشته باشیم.»
تجربهای جذاب برای سینمای کودک
این فیلم برای اکران در روسیه، ابتدا به زبان روسی و به شکل بومی شدهای ترجمه و بازنویسی شده و سپس وارد مرحله صداگذاری و دوبله شده است. همدانی در مورد برنامه اکران «پسر دلفینی» در ایران گفت: «پخش فیلم پسردلفینی به عهده علی سرتیپی خواهد بود. البته تاریخ دقیق اکران در ایران هنوز قطعی نشده است اما به طور حتم اوایل شهریور ماه ۱۴۰۱ شاهد اکران آن در سینماهای کشور خواهیم بود. با توجه به موفقیتی که در روسیه شاهد آن بودیم و در ضمن به دلیل داستان هیجانانگیز این فیلم میتوانیم به فروش آن در ایران نیز خوشبین باشیم. سینمای کودک ایران قرار است اتفاق جذاب و خوبی را تجربه کند.
ساخت عروسک کاراکتر پسردلفینی
تهیه کننده انیمیشن پسردلفینی، از ساخت عروسک کاراکتر پسردلفینی خبرداد. او گفت: «یکی از مهمترین بحثها درباره انیمیشن تجاریسازی و ساخت عروسک از روی شخصیتهای یک فیلم انیمیشنی است و ما سعی کردیم این کار را به شکل حرفهای و با تمرکز بر کیفیت انجام دهیم.»
روند نوشتن فیلمنامه و تولید فیلم از سال 1394 آغاز شده است و تنها آماده سازی متن دوسال و نیم طول کشیده است. جذابیت داستان و تصویر هردو برای تولید کنندگان اهمیت داشته است. بعد از شیوع کرونا سینمای کودک دچار خاموشی و رکود شده است. و این انیمیشن می تواند دریچه ی امیدی برای روزهای آینده باشد.