فونت والمان با نسخه ۲ به‌روز شد

فونت والمان در نسخه جدید خود امکانات متنوع‌تری را برای کاربران فراهم کرده است. این تایپ‌فیس هندسی و نمایشی که پیش‌تر به عنوان یک گزینه مناسب برای برندهای مدرن و لوکس معرفی شده بود، اکنون با قابلیت تنظیم کشیدگی، انعطاف‌پذیری بیشتری را در طراحی فراهم می‌کند.

فونت والمان
فونت والمان با نسخه ۲ به‌روز شد

فونت والمان با ساختاری شبیه به تایپ‌فیس‌های لاتین طراحی شده است. کاهش اختلاف ارتفاع حروف در این فونت، باعث ایجاد نوشتاری فشرده و منظم می‌شود. همچنین، تقسیم ضخامت‌ها به سبک فونت‌های لاتین در آن رعایت شده است؛ به‌طوری که راستاهای عمودی ضخیم‌تر و راستاهای افقی نازک‌تر طراحی شده‌اند.

این فونت در دسته تایپ‌فیس‌های نمایشی و هندسی قرار می‌گیرد و به همین دلیل، انتخابی مناسب برای نوشته‌های کوتاه و طراحی‌های نمایشی به شمار می‌رود. نسخه کامل و بدون نقص این فونت به‌صورت اختصاصی از طریق وب‌سایت fontiran.com عرضه شده است.

وزن های متفاوت فونت والمان

روند طراحی و توسعه فونت والمان

ایده اولیه طراحی این تایپ‌فیس از ساخت یک لوگوتایپ برای برند «هدف دیزاین» شکل گرفت. در این طراحی، استفاده از خطوط عمودی ضخیم و افقی نازک‌تر برای ایجاد کنتراست مدنظر قرار گرفت. این رویکرد به ایجاد ساختاری خوانا و مدرن انجامید که در نهایت، زمینه‌ساز توسعه یک تایپ‌فیس کامل شد.

در نسخه ۲، امکان تنظیم کشیدگی فونت افزوده شده است که به طراحان اجازه می‌دهد متناسب با نیاز خود، آن را در موقعیت‌های مختلف فشرده یا کشیده کنند.

چالش‌های طراحی و توسعه

یکی از چالش‌های اصلی در طراحی این فونت، ساده‌سازی پیچیدگی‌های فرمی حروف فارسی و تبدیل آن‌ها به ساختارهای هندسی بوده است. همچنین، در فرایند به‌روزرسانی نسخه دوم، طراحی نسخه لاتین بر اساس فرم‌های والمان و ایجاد تغییرات لازم برای پشتیبانی از حالت‌های کشیده و فشرده از دیگر چالش‌های این پروژه محسوب می‌شدند.

نسخه اول فونت والمان در شهریور ۱۴۰۲ منتشر شد و اکنون در فروردین ۱۴۰۴، نسخه ۲ این فونت با قابلیت‌های جدید در دسترس طراحان و کاربران قرار گرفته است.

چالش‌های طراحی و توسعه فونت والمان
فونت والمان وزن های متفاوت


حسین حیدری
طراح گرافیک / تایپوگرافر