با توجه به روند روبهرشد شبکههای اجتماعی و نحوه درآمدزایی از آن، استفاده از عکاسی پرتره این روزها در صنعت مد و تبلیغات بسیار متداول شدهاست. اینفلوئنسرها برای نمایش خود و بازخورد بیشتر و بیشتر دیدهشدن از عکس پرتره استفاده میکنند. این منجر به همکاری با برندهای بزرگ میشود. از طرفی، بسیاری از برندها برای نمایش پوشاک و سایر محصولات خود به همکاری با این مدلهای مشهور میپردازند تا میزان بازدید صفحات خود را افزایش دهند. چیزی که در نهایت منجر به خرید، فروش و سود بیشتر میشود. بههمینجهت، عکاسی حرفهای پرتره به عنوان یکی از شاخههای عکاسی این روزها بسیار محبوب شدهاست.
عکاسی پرتره چیست؟
عکاسی پرتره به عنوان یکی از انواع مدلهای عکاسی، هنر بهتصویرکشیدن ماهیت، شخصیت، هویت، حالات روحی و نگرش یک فرد به کمک نورپردازی و ژستگرفتن مدل است. از این نوع عکاسی برای ثبت لحظات خاص مانند جشن ازدواج، جشن تعیین جنسیت کودک، جشن فارغالتحصیلی، مراسم مدرسه، اهداف تبلیغاتی به ویژه برای صفحات اجتماعی و بسیاری موارد دیگر بهکارمیرود. بههمینجهت، یکی از انواع مدلهای عکاسی بسیار پرکاربرد است.
اگر توجه کرده باشید، در بسیاری از مراکز خرید برای تبلیغ کالاهای خود توسط مدل محبوب از عکاسی پرتره استفاده میکنند. در بیلبوردهای سطح شهر نیز میتوانید این تبلیغات را مشاهده کنید.
در ایران مجموعه های باکیفیت زیادی مثل استودیو عکاسی مربع مشکی وجود دارند که خدمات عکاسی پرتره را بهصورت حرفهای ارائه میدهند.
برای اطلاع از قیمت هر شات عکاسی پرتره نیز میتوانید با این مجموعه یا هر مجموعه معتبر در سراسر کشور در تماس باشید. همچنین میتوانید با مراجعه به سایت و مشاوره با متخصصان این حوزه از بالاترین کیفیت خدمات عکاسی پرتره بهرهمند شوید.
چهچیزی یک عکس را به پرتره تبدیل میکند؟
در واقع آنچه که عکس پرتره به نمایش میگذارد، سخنی پنهان است که در بافت عکس نهفته است. این سبک عکس سعی میکند افکار و روحیات مدل را به کمک تصویر بیان میکند. همین مفاهیم به همراه تجهیزات عکاسی، انتخاب بکگراند مناسب، نورپردازی و احساسات و سوژه هدف، حس ارتباطی بین بیننده و عکس پرتره ایجاد میکند. به این شیوه حسی که در بیننده با تماشای عکس پرتره ایجاد میشود، عکس پرتره میگویند.
اهمیت و کاربرد عکس پرتره
اهمیت عکس پرتره در نمایش ماهیت آن است. به این معنی که ممکن است عکس پرتره ماهیتی تاریخی از فرهنگ شهر و دیاری را در لحظه ثبت کند و در واقع سندی برای نمایش آن به آیندگان باشد. درست مانند عکاسیهای پرترهای که در موزه قلعه فلکالافلاک در خرم آباد ثبت شدهاست. این پرترهها ما را با فرهنگ لرستان، پوشش مردم و اقوام آن آشنا میکند. اما، در حقیقت بیان اهمیت عکس پرتره در کلام نمیگنجد. چرا که بیشتر مفاهیمی است که در این نوع عکسها نهفتهاست. مفاهیمی که عکاس سعی در انتقال آن به بیننده دارد. عکاسی پرتره علاوهبر سرگرمی میتواند فرهنگ و تاریخ یک ملت را به بیننده نشان دهد و همچنین، در صنعت میتواند باعث نمایش کالا و فروش آن شود.
انواع مختلف عکاسی به سبک پرتره
اگرچه که طبق تعریف عکاسی پرتره، کار عکاسی ممکن است کاری آسان به نظر برسد؛ اما، در واقعیت، عکس پرتره یکی از پرچالشترین انواع عکاسی است. تلاش و تمرین زیادی لازم است تا بتوان در آن تبحر کافی پیدا کرد. در عکاسی مقدماتی معمولا سعی میشود عکاسی از سوژههای راحتتر مثل طبیعت و نوع نورپردازی شروع شود تا کمکم کارآموز عکاسی با کسب تجربه تبدیل به یک عکاس پرتره حرفهای شود.
تکنیکهای مختلفی برای عکاسی به سبک پرتره وجود دارد که اغلب نوع محبوب آن تمرکز بر تصویر چشم و صورت سوژه هدف و کمرنگ نشاندادن بقیه المانها و اجزاست. در برخی دیگر از روشها ممکن است عکس پرتره در واقع ترکیبی از تمرکز بر دستها، چشم یا بخش دیگری از سوژه باشد. در بین انواع مختلف عکاسی حرفه ای پرتره، به موارد زیر میتوان اشاره کرد.
عکاسی سنتی پرتره، Traditional Portrait
در عکاسی پرتره به روش سنتی، معمولا سوژه هدف به صورت مستقیم به دوربین نگاه میکند. او با ژست خاصی که مدنظر او یا عکاس است ژست میگیرد. سپس با فرامکردن نورپردازی مناسب و پسزمینه درست درفضای استودیو عکس گرفتهمیشود. در عکاسی پرتره سنتی، تصاویر از قسمت سر و شانهها برش میخورد. معمولا تصویری از عکس پرتره که در ذهن یادآوری میشود، همین سبک است.
عکاسی پرتره لایف استایل، Lifestyle portrait
همه سبکهای عکاسی پرتره مانند عکاسی سنتی خیلی رسمی و خشک نیستند. عکاسی پرتره لایف استایل کژوالتر و غیررسمی بوده و معمولا سبکی از زندگی را توصیف میکند. Lifestyle portrait در واقع سوژه هدف را در محیط و شرایط روزمره ثبت میکند و یکی از محبوبترین انواع سبکهای پرتره هستند که در استودیو و موقعیت مکانی مختلف گرفتهمیشوند.
در این سبک، به جای گرفتن ژست، سوژه عکاسی همانگونه که در زندگی روزانه زندگی میکند به تصویر کشیده میشود. از عکاسی پرتره سبک زندگی بیشتر در تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرد تا حسی طبیعی از مصرف کالایی را به بیننده منتقل کند. این سبک به این دلیل که خیلی طبیعی است، محبوبیت بیشتری در بین مردم و متقاضیان عکس پرتره دارد.
عکاسی پرتره محیطی، Environmental Portrait
عکاسی محیطی چیزی شبیه به عکاسی سبک زندگی است. تنها تفاوت آن در این است که در این سبک، تمرکز بیشتر بر محیط عکس است تا سوژه هدف! این سبک بیشتر برای بازتاب شخصیت و هویت سوژه هدف استفاده میشود. بهطورمثال، در تصویر بالا که از ملکه الیزابت در قصر باکینگهام گرفتهشدهاست، تمرکز بر محیط، چیدمان و دکوراسیون قصر باکینگهام است تا ملکه! بنابراین، در عکاسی محیطی، توجه به پسزمینه اهمیت زیادی دارد.
عکس پرتره خانوادگی یا گروهی
در این سبک، چندین نفر مثل اعضای یک تیم یا اعضای یک خانواده در عکس پرتره را تشکیل میدهند. این سبک از عکاس پرتره به نحوی است که معمولا سناریو خاصی برای آن در نظر گرفته میشود تا صمیمت و وحدت یک خانواده یا یک گروه را به نمایش بگذارد. در این سبک معمولا هدف بهتصویرکشیدن حس پویای ارتباط انسانی است.
عکاسی خیابانی پرتره
عکاسیهای پرتره خیابانی معمولا بدون برنامهریزی خاصی گرفته میشوند و نوع ژستگرفتن سوژه بدون هیچ برنامهای و کاملا ناخودآگاه و طبیعی انجام میشود.
عکاسی هنرهای زیبا، Fine art Portrait
این سبک بیشتر بر ایده خلاقانه عکاس تمرکز دارد و به او اجازه میدهد تا ایدههایش را روی سوژه هدف اعمال کند.
عکاسی گلامور، Glamour Portrait
فشن، مد و زیبایی همیشه نقش مهمی در عکاسی داشتهاند. این نوع عکاسی به عکاسی گلامور شناخته میشود که برای بهتصویرکشیدن زیبایی سوژه هدف است. در عکاسی گلامور در کنار آرایش، نورپردازی و ادیت عکس معنا پیدا میکند.