«قلمهای بولد، عموماً بر حسب نیاز، از پایهٔ رگولار ساخته میشوند. کارکرد اصلی برای نوشتن عناوین است. بنابراین سازگار با زمینههای کوچک مثل متن کتاب نیستند.
در خوشنویسی، عنوان جلینویسی برای نوشتن کتیبهها مصطلح است. به عنوان مثال کتیبههای میرزا غلامرضا اصفهانی در مسجد سپهسالار (شهید مطهری) یا کاشینوشتههای عمادالکتاب از اشعار فردوسی و سعدی بر نمای ساختمانهای باغ نگارستان، در دستهبندی جلینویسی قرار میگیرد.
«جلی» در لغتنامهٔ دهخدا، به معنای هویدا و آشکار آمده است. از این رو «جلی» را میتوان جایگزین «بولد» هم در کارکرد و هم در معنی دانست.
قلم میرزا با تکیه بر سطرنوشتههای میرزا غلامرضا اصفهانی در دهههای پایانی حیات ایشان در اقلام کمدانگتر از مشق، اقتباس و طراحی شد. از انتشار این قلم یک سال میگذرد و در طی این یکسال برای جلینویسی هم در بیلبوردهای شهری بهکارگرفتهشده اما در اصل میرزا، برای اندازههای کوچکتری تعریف شدهاست.
پایهٔ جلی برای قلم میرزا با هدف پاسخ به نیاز جلینویسی طراحی شدهاست. اگرچه در رسامی این قلم از میرزا استفاده شده اما برای پرهیز از ازدحام بصری، برخی جزییات ترسیمی به هدف پاسخ به نیاز مذکور، سادهتر شده است. در آیندهای نهچنداندور این امید میرود، پایهٔ «خفی» در کاربرد تایپفیس متن، به خانوداه قلمهای میرزا اضافه شود.»
پروژه دیگر امیرمهدی مصلحی در روزرنگ را اینجا ببینید.