گزارش اختصاصی از نمایشگاه بین‌المللی «از چشم زنان» در تایوان

سال‌ها پیش که فعالیت و جنب و جوش طراحان گرافیک اروپایی و برگزاری دوسالانه‌های متعدد باعث شد تا نام کشورهایی چون فرانسه، لهستان، سوییس و … را در طراحی گرافیک به ذهن بسپاریم و آن‌ها را در گرافیک پیشرو بدانیم، کسی فکرش را نمی‌کرد که شهر تایپه‌ی کشور تایوان، روزی بتواند از طرف موسسه جهانی دیزاین  (WDO) در سال ۲۰۱۶  به عنوان پایتخت دیزاین دنیا، معرفی شود. در سال‌های اخیر مجموعه فعالیتهای طراحان مختلف و انجمن‌های فرهنگی و هنری کشور تایوان مانند انجمن طراحان گرافیک تایوان و نیز انجمن طراحان پوستر تایوان، نظر طراحان دنیا را به شهر تایپه به عنوان قطبی برای تبادلات فرهنگی و هنری جلب کرده‌اند. برگزاری رویدادهایی چون دوسالانه‌ی گرافیک تایوان، جایزه‌ی بزرگ طراحی شهری تایپه و نمایشگاه‌ها و سخنرانی‌های گوناگونی که به شکل مستمر برگزار می‌شود نمونه‌های خوبی برای این کوشش‌ها به شمار می‌روند.

انجمن طراحان گرافیک چین R.O.C. و موزه‌ی فارگلوری Farglory Museums نیز در راستای این فعالیت‌ها، با حمایت وزارت امور فرهنگی و هنری تایوان میزبان نمایشگاهی با عنوان «زنان + دیزاین + اجتماع » بودند که روز جمعه ۹ دسامبر ۲۰۱۶ گشایش یافت. نمایشگاه گردان و طراح این نمایشگاه خانم سوفیا شی‌لین رییس فعلی انجمن طراحان گرافیک چین است که از ۹ زن طراح گرافیک شناخت شده از سراسر دنیا برای حضور در این نمایشگاه دعوت کرده است. فیونا هو و سوفیا شی از تایوان به همراه گیگی لی از مالزی، یاسمین دمیر از ترکیه، شینو آراکی از ژاپن ، گیته کات از دانمارک، لوردز زولزی از مکزیک، سوزانا ماچیاکو از بولیوی و پریسا تشکری از ایران، طراحانی هستند که به این نمایشگاه دعوت شده اند. لوبا لوکوا نیز طراح دیگری بود که به این نمایشگاه دعوت شده بود اما به دلیل همزمانی حضور آن به عنوان داور و سخنران در چند مراسم دیگر در تایوان و کشورهای دیگر نتوانست آثارش را به موقع برای این نمایشگاه ارسال کند.
عنوان نمایشگاه «از چشم زنان» به نوعی بیانگر ترویج و تمرینی برای کانسپت «گرافیک اجتماعی» است که از طریق نگرش خاص این طراحان حرفه‌ای در منطقه‌ی خودشان از طریق دیزاین پیاده شده است و این چیزی نیست جز پژواک انتخاب شهر تایپه به عنوان پایتخت دیزاین.
این نمایشگاه شامل مجموعه‌ی متنوعی از آثار گرافیک طراحی پوستر، طراحی کتاب، بسته بندی، فیلم و گرافیک محض است و کتابی که از این ۹ زن طراح گرافیک منتشر شده است علاوه بر دارا بودن کل آثار نمایشگاه شامل بیوگرافی و دیدگاه این طراحان در زندگی و طراحی گرافیک به عنوان حرفه‌شان است. نحوه‌ی برگزاری و طراحی بخش هر طراح این نمایشگاه به شکلی اختصاصی و با کیفیت بالایی اجرا شده است و در بخش مربوط به هر طراح، فیلم ۵ دقیقه‌ای که از شیوه‌ی کار و تفکر هر طراح به شکل مجزا تهیه شده است پخش می‌شود و فضای نمایشگاه را زنده‌تر می‌کند.

سوفیا شی‌لین مدیر این پروژه امیدوار است که از طریق برگزاری این نمایشگاه در کشورهای مختلف و اجرای چنین پروژه‌هایی با همیاری و اضافه کردن طراحان دیگر به این اتفاق، بتوان گرافیک اجتماعی را در جوامع مختلف تقویت کرد و به آن اعتبار بیش‌تری بخشید. او همچنین اشاره کرد که حضور ویژه‌ی زنان طراح گرافیک در این نمایشگاه در کنار یکدیگر به هیچ وجه نشانه‌ای برای اجرای یک رویداد فمنیستی و جدایی طراحان زن از مرد نیست و تنها تمرکزی بر توانایی این زنان طراح گرافیک و معرفی آنان به سایر طراحان و هنرجویان جوان‌تر است.
این نمایشگاه که قرار بود تا دوم ژانویه ۲۰۱۷ نیز  در «موزه‌ی فارگلوری» دایر باشد به دلیل استقبال بازدید کنندگان تا پایان ژانویه تمدید شد.