« ما به برکت اسماءالله به حضرت حق تقرب می جوییم و با کشف زیبایی شناسی نام های خداوند تبارک و تعالی، از باطل می گریزیم و به حق متصل می شویم و به قدر فهم و عقل و شهودمان، تفکر را تجربه می کنیم.» بیانیه هیئت داوران سیزدهمین نمایشگاه اسماء الحسنی با این جملات آغاز می شوند. رقابتی که با آغاز ماه رمضان در خانه هنرمندان برگزیدگان خود را شناخت و نمایش آثار منتخب در نگارخانه ممیز همچنان ادامه دارد.
بیانیه هیئت داوران در بخش هایی از خود به ذوق و شوق نسل های جدید برای ورود به این عرصه و تلاش گرافیست های جوان برای رسیدن به فرم های بدیع اشاره و ضعف نظام آموزشی را از موانع و کاستی های گرافیک این روزها برمی شمرد:« در عموم رشته های هنری عموماً و در گرافیک – خصوصاً- می بینیم که نظام آموزشی آن پویایی و شادابی لازم را برای فعالیت هنری فاقد است .
هنوز هم زیبای شناسی کامپیوتری و امکانات فراوان و توانایی های دیجیتالی مانع از سیر و سلوک هنری اند و مثل حجابی ضخیم کشف و خلاقیت هنری رامانع می شوند. کار هنری محتاج پژوهش است و از طریق مطالعه و تمرین و مرور آثار گذشتگان می توان معنی کلمات را فهمید و مابه ازای گرافیکی اش را کشف کرد . ضعف پژوهش و تالیف کماکان به چشم می آیند و بارقه های امیدوار کننده نیز خیلی زود همرنگ جماعت می شوند و دست از تلاش بر می دارند. هنر پیوندی ناگسستنی با فردیت خلاق هنرمند دارد .
نظام آموزشی ، رسانه ها ، دنیای مجازی و اقتضائات بازار دست به دست هم داده اند تا فردیت را از بین ببرند و الگوهای ثابت و بی رمقی را نشر دهند . ما گرفتار پدیده پارادکسیکالی هستیم به عنوان “فردیت خلاق منتشر”. هر کدام از نمایشگاه های هنری زنگی هشدار دهنده را به صدا در می آورد تا هر چه زودتر ضرورت فردیت قوام یافته را دریابیم.»
هیئت داوران این دوره نمایشگاه پوستر حروف نگاری اسماء الحسنی سید علی میرفتاح، کورش پارسانژاد و محمد صابر شیخ رضایی بودند. آثار برگزیده را در ادامه خواهید دید.