کلمه، هدیه ای از سوی خداوند متعال به انسان برای ارتباط با همنوع خود است که نشان دهنده وجه برتری او نسبت به سایر مخلوقات می باشد. پروژه امروز، به سفارش شهرداری مشهد و به بهانه طرح استقبال از بهار سال ۱۳۹۳ با مفهومِ کلمه خلق شده و تجربه ای متفاوت در برابر شهر و شهروندان قرار داده است.
” از زمان هنرستان به ساخت اشیا حجمی علاقه مند بودم، اما دغدغه ام این بود که چگونه و چطور باید شروع کنم. اولین کار حجمی که ساختم کلاغی بود که با خمیر گلسازی ساختم و مورد تشویق دوستانم قرار گرفت. پس از آن هرازگاهی با متریال های ظریف و زنانه که امکان اجرایش برایم به وجود می آمد کارهای کوچک می ساختم مثل حیوانات تصویرسازی شده با سیم مفتول. از آنجا که ساختِ حجم، دغدغه ام شده بود دائم کارهای حجمی را رصد می کردم و همیشه به این فکر می کردم که طرح هایم را به حجم تبدیل کنم و اینکه صرفاً حجم ها کارکرد تزیینی نداشته و کاربردی باشند . از آنجایی که حروف فارسی به تنهایی در قالب کارهای حجمی در شهر ارائه نشده بود برخلاف حروف لاتین که در گرافیک محیطی در دنیا بسیار مطرح است، تصمیم گرفتم آثاری کاربردی با حروف فارسی با کاربری صندلی با عنوان( نیمکت حروف) طراحی کنم البته با عِلم به اهمیت گرافیک محیطی در شهری که مملو از محدوديت های رنگ و فرم و محتواست.
محدودیت های فرمال(formal) حروف فارسی برای بسیاری از گرافیست ها کماکان باقی است اما سعی کردم حروف را به عرصه شهر بکشانم تا به مردم یادآوری کنم محیط اطرافشان آنقدرها هم سرد و خشن نیست. سختی هایی برای انجام یک کار محیطی از سوی مجری خانم وجود دارد اعم از کار در محیط صنعتی و کلنجار رفتن با فلز سخت و سرد فارغ از هرگونه نگاه جنسیتی و تبدیل آن به کانسپتی متفاوت.
از منظر محتوایی انتخاب کلماتی چون زندگی، بهار و شکوفه به علت همزمانی با آغاز سال نو انتخاب شدند. آثار این مجموعه تعاملی ( interactive ) و به گونه ای طراحی شده اند که مخاطب با قرار گرفتن در بطن اثر ارتبـاطی دو طرفه را شکل می دهد.”
« وجیهه دانا» عضو انجمن صنفی طراخان گرافيك ايران است و١٠ سال سابقه فعاليت حرفه اي در زمينه گرافيك وحجم دارد.