برای گرفتن عکسهای عالی، نکات زیادی وجود دارد. شما باید در مورد نوردهی، ترکیب بندی و نحوه کار با دوربین بدانید. در شروع تمرین، به اشتباهافتادن طبیعی است اما می تواند باعث سردرگمی و نتایج ناامیدکننده شود. در اینجا چند نکته برای عکاسان مبتدی آورده شدهاست.
برای عکاسان مبتدی، دانستن نحوه کار با دوربین مهم است. منوی تنظیمات چگونه چیده شدهاست و چه عملکردهایی را میتوان روی صفحه نمایش و زیر دکمهها و شمارهگیرها پیداکرد؟ چگونه میتوان نوردهی را اندازهگیری و تنظیم کرد، و چه دستورالعمل هایی برای ترکیببندی برای عکاسی شما بهترین کار را دارند؟ از همه مهمتر، محدودیتهای دوربین چیست؟
این جنبه ها اغلب برای عکاسان مبتدی ذکر میشود و مهم است. با این حال، سایر نکات اغلب نادیده گرفته میشوند. ما شش نکته را جمع آوری کرده ایم که در ابتدا ممکن است واضح به نظر برسند، اما می توانند به عکاسان مبتدی کمک زیادی کنند.
تغییر پرسپکتیو
این را می توان بخشی از ایجاد یک ترکیببندی خوب دانست. با این حال، اهمیت آن اغلب دست کم گرفتهمیشود و در سایه سایر قوانین ترکیببندی که به ظاهر مهمتر هستند، فراموش میشود. انتخاب پرسپکتیو مناسب میتواند یک تصویر معمولی را به یک عکس شگفتانگیز تبدیل کند.
هر زمان که احساس کردید، ارتفاع دوربین را تغییر دهید. فقط از سطح چشم استفاده نکنید. پرسپکتیو پایین، نزدیک زمین را امتحان کنید یا دوربین را بالای سر خود بلند کنید. در صورت امکان از درخت بالا بروید یا روی میز بایستید. فقط مراقب باشید که خود را در موقعیت خطرناک یا تهدید کننده زندگی قرار ندهید.
پرسپکتیوهای دیگری نیز وجود دارد که کمتر آشکار هستند. از یک پنجره برای عکاسی یا از یک شکاف در بوته ها استفاده کنید. دوربین خود را جلوی یک گلدان رنگارنگ نگه دارید. خلاق باشید و حتی ممکن است با پیداکردن نمای منحصربهفرد از یک مکان معمولی خود را شگفتزده کنید.
هرچه را انتخاب می کنید، پرسپکتیوهای مختلف را تغییر دهید. این باعث می شود مجموعه عکس ها جذاب تر شود. اگر بارها و بارها از یک پرسپکتیو واحد استفاده کنید، به یک ترفند تبدیل می شود.
از چیت شیت تقلب نامه استفاده نکنید
نوردهی و ترکیببندی برای مبتدیان می تواند چالش برانگیز باشد. به همین دلیل است که بی نهایت چیتشیت ( دستورالعملهای فیک ) در دسترس است. این برگه ها انواع طرحهای زیبا را ارائه میدهند و هرکدام راهحلهایی برای هر مشکل عکاسی ارائه میدهند.
حقیقت این است که این چیتشیتها به ندرت برای عکاسی مفید هستند. اطلاعات اغلب بسیار کلی هستند و تقریباً هیچ ارتباطی با دنیای واقعی ندارند. به عنوان مثال، چیت شیتهای نوردهی را در نظر بگیرید. اینها به دامنه شناختهشده سرعت شاتر، مقادیر ISO و دیافراگم اشاره میکنند و همراه با تأثیرات آنها روی تصویر هستند.
با این حال، در واقعیت، نتیجه همیشه بسیار متفاوت به نظر میرسد. چیزی در مورد تأثیر فاصله یا فاصله کانونی نمیگوید. به شما در مورد دستیابی به نوردهی صحیح چیزی نمیگوید. اگر مراقب نباشید، چنین چیت شیتهایی میتوانند علیه درک خوب نوردهی و تأثیرات سرعت شاتر، مقدار ISO و دیافراگم عمل کنند.
این مورد درباره چیتشیتهایی که قوانین کلی ترکیببندی را نشان میدهند نیز صدق میکند. آنها محدود هستند و در مورد بهترین انتخاب در یک موقعیت خاص چیزی به شما نمیگویند.
تجهیزات گرانقیمت شما را به عکاس بهتری تبدیل نمیکند
«این عکس عالی است. حتما یک دوربین گرانقیمت دارید.» شما احتمالا این را قبلا شنیدهاید، یا چیزی شبیه به آن. این شبیه تمجید از یک سرآشپز ماهر به خاطر یک غذای عالی و اشاره به تجهیزات آشپزی گرانقیمتی است که او باید از آنها استفاده کند.
اغراق در پردازش پس از عکاسی را کنار بگذارید
اگر دوربین خود را روی فرمت فایل خام تنظیم کردهاید که ما آن را توصیه میکنیم، باید بعداً عکس را پردازش کنید. با این حال، اغراق نکنید. یک عکس خوب در محل عکاسی گرفته میشود و نمیتوان آن را در پردازش پس از عکاسی ایجادکرد فقط میتوان ادیت کرد!
پردازش پس از عکاسی ابزاری برای بهینهسازی ظاهر عکس است. میتوانید کنتراست، قسمتهای تاریک و روشن تصویر و ظاهر کلی را افزایش دهید. اگر در پردازش پس از عکاسی زیادهروی کنید، عکس به یک کاریکاتور تبدیل میشود. از افراط و تبعیض دوری کنید. اگر پردازش پس از عکاسی خوب به نظر میرسد، به اندازه کافی خوب است.
سادگی را حفظ کنید
می تواند وسوسه انگیز باشد که چیزهای زیادی را در قاب عکس بگنجانید. این دستور پخت یک عکس خوب نیست. آن را ساده نگه دارید؛ این بهترین کاری است که می توانید انجام دهید. اگر عنصری در قاب به چیزی اضافه نمی کند، در صورت امکان آن را حذف کنید.
شاید این سخت ترین کار باشد. اما به این صورت به آن فکر کنید: بهتر است به جای اینکه همه چیز را در یک عکس فشرده کنید، از چیزی یک سری عکس بگیرید.
وقت خود را صرف کنید و از آن لذت ببرید
هر کاری که انجام میدهید، احساس اجبار به انجام کاری را نداشتهباشید. نیازی نیست خودتان را به کسی ثابت کنید. سعی نکنید با دیگران رقابت کنید؛ فقط از عکاسی لذت ببرید. عکاسی فراتر از نتیجه نهایی است؛ این مسیر رسیدن به نتیجه نهایی است.
اگر احساس اجبار به انجام کاری داشته باشید، احتمالاً از فرآیند عکاسی لذت نخواهید برد. این به یک فرآیند اجباری تبدیل می شود که ممکن است منجر به ناامیدی شود. هیچ چیز از این بدتر نیست. به یاد داشته باشید، این یک مسابقه نیست.
به توصیه های دیگران گوش دهید، اما احساس اجبار به عمل به آنها را نداشته باشید. از چیزهایی که به شخص شما مفید است استفاده کنید و بقیه را نادیده بگیرید. فقط ذهن خود را باز نگه دارید.
منبع: +