Lunar Codex

ارسال آثار ۳۰۰۰۰ هنرمند به ماه در پروژه Lunar Codex

انسان‌ها همواره به دنبال یافتن موجودات زنده‌ای در خارج از سیاره زمین بوده‌اند. قصه‌ی آدم فضایی‌ها، مریخی‌ها و سفینه‌های فضایی همیشه طرفداران خودش را داشته است. پروژه یافتن زندگی خارج از کره زمین به نام SETI سالهاست در حال انجام است.

این بار در یک پروژه جدید به نام Lunar Codex «کُدِکس ماه» قرار است اتفاق جدیدی رقم بخورد. در این پروژه مجموعه‌ای از تصاویر، اشیاء، مجلات، کتاب‌ها، پادکست‌ها، فیلم‌ها و موسیقی از 157 کشور برروی کارت حافظه ذخیره و به ماه ارسال می‌شود.

در این آرشیو، پرتره مونتاژ شده با آجرهای لگو، نقوش چوبی چاپ شده در خاک اوکراین و مجموعه‌ای از اشعار از قاره‌های جهان از جمله هزاران اثری هستند، که به عنوان رکوردی ماندگار از خلاقیت انسان روی ماه فرستاده می‌شوند. قرار است این آرشیو روی یک کارت حافظه یا به کمک لیزر بر روی یک نانوفیش ذخیره شود.

خلق زیبایی‌ها با وجود بحرانهای جهانی

ساموئل پرالتا، ارسال آرشیو به خارج از جهان را مانند پیام در بطری به نسل های آینده توصیف می‌کند. او فیزیکدان بازنشسته و مجموعه‌دار هنری از کانادا که رهبری این پروژه را بر عهده دارد. پرالتا کُدِکس ماه را مثل یادآوری می داند. نسل‌های آینده باید بدانند که جنگ، بیماری‌های همه‌گیر و بحران‌های اقتصادی مانع از خلق زیبایی نشده‌اند.

این اولین باری نیست که آثار هنری به فضا فرستاده می شوند. در سال 1969، در ماموریت آپولو 12، یک کاشی سرامیکی که نقاشی هایی از اندی وارهول، رابرت راشنبرگ و فارست مایزر و جان چمبرلین بر روی آن بود، به ماه فرستاده شد.

تمایز این مجموعه Lunar Codex با مدل‌های قبلی، تنوع بالای آثار ارسالی است. نظر ایان کرافورد، استاد علوم سیاره‌ای و اختر زیست‌شناسی در دانشگاه لندن، درباره این کدکس نیز مثبت است. او می گوید: «هر چیزی که مردم را در زمینه کیهانی به تفکر وادار کند عالی است». اما نظر او این است که چنین پروژه‌هایی نباید در با ارزش‌ترین مکان‌های علمی روی ماه، مانند دهانه‌های سایه‌دار دائمی در قطب‌های ماه قرار بگیرند و مزاحمت ایجاد کنند.

در وبسایت این پروژه نوشته شده: «امید ما این است که مسافران آینده که این کپسول‌های زمانی را پیدا می‌کنند، بخشی از غنای دنیای امروز ما را کشف کنند.»

منبع: +


image 
imageimageimage