«طراحی گرافیک محیطی مجموعه شیخ صفی، یک پروژه دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد و درس گرافیک محیطی با تدریس دکتر محمد درویشی در دانشگاه نیشابور است. طراحی این پروژه از هفته اول خرداد ماه ۱۳۹۹ شروع و تا هفته دوم شهریور ماه ۱۳۹۹ به اتمام رسید. مراحل ایدهپردازی و تکنیک کار شده در این طرح از نقوش و المانهای بصری بناهای موجود در مجموعه، بخصوص از مقبره شیخ صفی الگوبرداری شده است.
این پروژه جهت راهنمای بازدیدکنندگان و گردشگران مجموعه شیخ صفی و آسودگی در مسیریابی با اهداف ذیل انجام شد:
•طراحی و بازسازی تابلوهای راهنمای مسیر متناسب با هویت بصری مجموعه
•دسترسی آسان و خوانایی بهتر اعلانات و تابلوها
•رعایت اصول دیزاین ویفایندینگ و گرافیک محیطی با فرهنگ و تاریخ مجموعه شیخ صفی و شهر اردبیل
•هماهنگ بودن طرحها و فرمهای طراحی شده با نقوش مجموعه
این مجموعه بینظیر علاوه بر فضاهای عبادتی، خانه ابدی شیخ صفی الدین اردبیلی و چند تن از بزرگان، مشایخ و سلاطین دوره صفوی همچون شاه اسماعیل اول (نخستین پادشاه صفویه)، همسر شاه اسماعیل (مادر شاه طهماسب) و کشته شدگان جنگهای انوشیروان و چالدران نیز میباشد.
اﯾﻦ اﺛﺮ ﺗﺎرﯾﺨﯽ، ﻣﻌﻤﺎری ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮد و ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﯽ دارد ﮐﻪ از ﺑﻪ ﻫﻢ ﭘﯿﻮﺳﺘﻦ ﭼﻨﺪﯾﻦ رﺷﺘﻪ ﻫﻨﺮی در ﮐﻨﺎر ﻫﻢ ﺑﻪ وﺟﻮد آﻣﺪه اﺳﺖ. این مجموعه عظیم در کنار به نمایش گذاشتن معماری ایرانی، جلوهگاه زیباترین و چشم نوازترین نوع کاشی کاری معرق و مقرنس، گچبری، کتیبههای زیبا و نفیس اثر خطاطان نامدار دوره صفوی همچون میرعماد، میر قوام الدین و محمد اسماعیل، منبتهای بی بدیل، نقره کاری، تذهیب و طلاکاری و نقاشی میباشد که هنوز از دیدنیترین و شاخصترین بناهای تاریخی ایران به شمار میرود.
این بنای تاریخی در سال ۲۰۱۰ میلادی (۱۳۸۹ شمسی) در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. ﻃﺮح اﯾﻦ ﺑﻨﺎ در ﻫﻨﺮ ﺷﺮق ﺑﯿﮕﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽرﺳﺪ و ﺑﯿﺸﺘﺮ رﻧﺴﺎﻧﺲ را ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻣﯽآورد.»
حسین منصوری متولد ۱۳۷۴ و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گرافیک دیزاین (ارتباط بصری) دانشگاه نیشابور است.