هوش مصنوعی کپی رایت

قاضی آمریکایی: به آثار هنری ساخته شده با هوش مصنوعی کپی‌ رایت تعلق نمی گیرد

بعداز فراگیرشدن همه جانبه هوش مصنوعی در دنیا، درگیری‌ها و شکایات زیادی بر علیه این فناوری قرن جدید صورت گرفته‌است. خلق تصاویر و فیلم‌هایی که وجود خارجی ندارند، دردسرهای زیادی برای افراد ایجاد کرده است. کاربه جایی رسیده است که برخی شرکت‌ها استفاده از هوش مصنوعی را برای کارکنانشان ممنوع کرده‌اند.

هوش مصنوعی با قابلیت تولید تصاویر به شکل‌ها و جزئیات مورد نظر کاربر، این روزها، دردسرساز شده‌است. در یکی از پرونده های قضایی در آمریکا، فردی به نام استیون تالر، قصد داشت برای یک اثرش که با هوش مصنوعی خلق کرده بود، کپی رایت بگیرد. اداره کپی رایت درخواست او را رد کرده بود. او نیز به همین دلیل از اداره کپی رایت شکایت کرده بود. قاضی آمریکایی بریل ای. هاول در جریان این شکایت قرار گرفته بود. او در حکمی، اعلام کرد که آثارهنری که با هوش مصنوعی خلق شوند، نمی توانند تحت قانون کپی رایت قرار بگیرند.

استیون تالر چندین بار خواسته بود، حقوق معنوی یک تصویر را که با الگوریتم ابداعی خودش توسعه داده بود، به نام خودش ثبت کند. اما هربار درخواست او رد شده بود. بعداز شکایت از سازمان کپی رایت، اکنون قاضی نیز درخواست او را رد کرده است.

قاضی هاول، اعلام کرده است، که حق کپی رایت هرگز برای اثری که با هوش مصنوعی و بدون دخالت دستان انسان ساخته شده باشد، صادر نشده است. او می گوید نوآروی و خلاقیت انسانی، لازمه اصلی قانون کپی رایت است.

چالش کپی رایت و هوش مصنوعی

قاضی آمریکایی پیشرفت انسانها به سمت دریچه هایی جدید از هنر با کمک هوش مصنوعی را اعتراف می کند. این ناگزیر است که هنرمندان برای خلق آثارشان سراغ هوش مصنوعی بروند. اما مشکل اینجاست که چه مقدار ورودی خود هنرمند برای گرفتن حق کپی رایت الزامی است. چرا که خروجی هوش مصنوعی اغلب برآیندی از آثار موجود در دنیا هستند.

اما استیون تالر، از این هم سمج تر است. او برای حکمش درخواست تجدیدنظر داده است. وکیل او، نیز با نظر دادگاه در مورد شکایت تالر مخالف است. اما اداره کپی رایت معتقداست که نظر قاضی در این مورد کاملا درست و به جا است.

پرونده های زیادی در حال حاضر در این مورد وجود دارد. به نظر می رسد، دستورالعملهای این قانون باید به زودی کامل تر و شفاف تر مورد برررسی قرار بگیرند.

منبع: +


image 
imageimageimage