روش كار طراحان در شاخههاى مختلف، بنا به شيوه شخصى و نگاه آنها میتواند متفاوت باشد. پست امروز به مجموعه طرح جلدهاى «امير اعلايى» اختصاص داده شده است. امير در مورد نحوه كار خود توضيح مىدهد:
«من در ابتدا تلاش مى كنم موضوعاتى مرتبط با حال و هواى خودم را بپذيرم. به هر حال هر شخص علايق خاص خودش را دارد و نمى تواند با هر موضوعى ارتباط برقرار كند. موضوعات مورد علاقه من رمان، شعر، و به طور كلى ادبيات داستانى است. در مرحله بعد، شايد برخلاف بسيارى از طراحان كه با عنوان كتاب شروع به طراحى مى كنند؛ شروع به خواندن كتاب مى كنم. چون عقيده دارم كه عنوان، به تنهايى نمى تواند گوياى مفهوم كتاب باشد و حتى ممكن است اسمى بى ربط و بعضا حتى نامفهموم (در كتاب هاى ترجمه شده) انتخاب شده باشد. گاهى حتى كتاب را دوبار مىخوانم تا به برداشت ذهنى خودم برسم. بعد سعى مى كنم عناصرى را به عنوان كلمات كليدى از دل متن بردارم و شروع به اتود زدن آن ها نمايم. با توجه به اولويت بولد بودنشان، آن ها را با بهترين حالتى كه در ذهنم دارم طراحى مى كنم و نهايتا سه طرح نهايى را كه برداشت شخصى من از متن كتاب است در اختيار ناشر قرار مىدهم.
در مورد تكنيك تلاش مى كنم تمامى تصاوير را خودم بسازم و به استفاده از تصاوير آماده در اينترنت يا منابع ديگر علاقه اى ندارم. اعتقاد دارم اگر تصويرى كه خودمان توليد مى كنيم ضعف هايى داشته باشد؛ به مراتب جذابيت هاى خاص خودش را هم به لحاظ يونيك بودن داراست.
به نظر من طراحى جلد، يك سفارش تجارى، فرهنگى است. چون در عين حال كه يك كالاى فرهنگى است بايد فروش داشته باشد.»
امير اعلايى متولد ١٣٦٣ است و ليسانس گرافيك از دانشگاه هنر سمنان دارد. امير كه حدود ٨ سال است به صورت حرفه اى به گرافيك و تصويرسازى مى پردازد، تا به حال در چندين نمايشگاه گرافيك و تصويركرى شركت داشته و جوايزى به دست آورده است. از جمله: نفر برگزیده تصویرگری کتاب کودک شانزدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان ١٣٩٢، برگزیده نمایشگاه دوسالانه تصویرگری تهران سال ٩٢ در بخش داستانى، برگزیده نمایشگاه بین المللی تصویرگری شارجه امارات ٢٠١٣، ٢٠١٤ و ٢٠١٥ در بخش تصویر سازی.