روباه دم‌بریده

روباه دم‌بریده

روباه دم‌بریده یکی از ده جلد کتاب داستان کودکانه است که تحت عنوان «مرز پرگهر» زیر نظر انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است. مجموعه داستان‌های «مرز پرگهر» تلاشی برای آشنایی با فرهنگ غنی و آداب و رسوم ارزشمند مردم کشورمان ایران است.
در این مجموعه، داستان‌هایی از مناطق مختلف سرزمینمان با گویش هر منطقه در کنار زبان فارسی روایت شده است. در تصویرگری داستانها تلاش شده تا حد امکان عناصری از طبیعت و فرهنگ هر منطقه به کار گرفته شود. باوجودی که برخی داستان‌ها در فضایی کاملا افسانه‌ای و لامکان روایت شده‌اند. این کتاب را علیرضا گلدوزیان تصویرگری و به صورت دو زبانه فارسی و بلوچی منتشر شده است

بخشی از داستان روباه دم‌بریده

در روزگاران گذشته پیرزنی همراه با تنها بز خود زندگی می‌کرد و از فروش شیر آن روزگار می‌گذراند. ولی گاهی روباهی زودتر از پیرزن به سراغ شیر می‌رفت و آن را می‌خورد. روزی پیرزن درپوش مسی داغ و بزرگی روی ظرف شیر گذاشت. روباه تلاش کرد با دم خود، درپوش را کنار بزند ولی ناگهان دمش کنده شد. او نزد پیرزن التماس‌ کرد که دمش را پس دهد و برای بازپس‌گیری آن کارهای زیادی انجام داد و بالاخره پیرزن را راضی کرد که دمش را به شکل اول با نخ و سوزن بدوزد.

اهمیت تصویرسازی در کتاب کودک

تصویرسازی کتاب‌های کودکان اهمیت بسیاری دارد. این تصاویر، به کودکان کمک می‌کنند تا دنیای پیرامون خود را بهتر درک کنند. آنها از طریق تصاویر با شخصیت‌ها و مفاهیم داستان آشنا می‌شوند. تصاویر به کودکان کمک می‌کنند تا خلاقیت خود را در تصور و تفکر نشان دهند. علاوه بر این، می‌توانند به آنها در فرآیند یادگیری و تمرین کمک کنند.

کتاب‌های دارای تصاویر، می‌توانند تمرکز کودکان را نیز بهبود بخشیده و به آن‌ها کمک کنند تا بهتر درک کنند و از مطالعه کتاب لذت بیشتری ببرند. در کل، تصویرسازی در کتاب‌های کودکان از اهمیت بسیاری برخوردار است و می‌تواند به تحریک خلاقیت کودکان و یادگیری و تفهیم بهتر داستان کمک کند.

سبک تصویرسازی کتاب

کتاب “روباه دم‌بریده”، بر اساس تلفیقی از تکنیک‌های مختلف تصویرسازی شده است. در این کتاب، تصاویری جذاب که شامل شخصیت‌هایی همچون روباه، پیرزن و بز هستند، به کودکان نشان داده شده است. از جمله ویژگی‌های این کتاب، ترکیب مناسب رنگ‌ها، طرح‌های جالب و موضوعی که به دنبال آن است، می‌توان نام برد.

سبک تصویرسازی کتاب “روباه دم‌بریده” به عنوان یکی از اصلی‌ترین عناصر این کتاب شناخته می‌شود. البته، مانند بسیاری از آثار دیگر، سبک تصویرسازی آن به روایت داستان و موضوع کتاب بستگی دارد. با این حال، سبک تصویرسازی کتاب “روباه دم‌بریده” را می‌توان به عنوان یک مزیت ویژه آن نسبت به سایر کتاب‌ها مطرح کرد.

این کتاب را علیرضا گلدوزیان به زبان تصویر روایت کرده است. در این کتاب، او از یک سبک تصویرسازی خطی و ساده استفاده کرده است. این سبک تصویرسازی امکان می‌دهد که تصاویر بیشتری با کمترین جزئیات ایجاد شود و به خواننده اجازه می‌دهد تا خلاقیت به خرج دهد و تصاویر را خودش با توجه به داستان تصور کند. همچنین، سبک تصویرسازی ساده و خطی باعث می‌شود تا کودکان با توجه به نگارش ساده داستان، تصاویر را به خوبی درک کنند.

در کل، سبک تصویرسازی کتاب “روباه دم‌بریده” به نوعی در خدمت روایت داستان و تقویت نوعی هماهنگی بین تصویر و متن است. با استفاده از تصویرهای ساده و خطی، این کتاب به کودکان اجازه می‌دهد که داستان را به روش خودشان به خوبی درک کنند و برای مراحل بالاتر خواندن کتاب‌های پیچیده‌تر، به طور ناخودآگاه، آماده شوند.

تصویرسازی کتاب روباه دم‌بریده فریم سه
تصویرسازی کتاب روباه دم‌بریده
تصویرسازی کتاب روباه دم‌بریده فریم دو
تصویرسازی کتاب روباه دم‌بریده فریم پنج

image 
imageimageimage