رونمايى از جديدترين طرح جلد انتشارات «پونته 33» در روزرنگ/ مجموعه طرح جلدها

«انتشارات پونته 33» (سی‌و‌سه‌پل) با هدف انتشار ادبیات معاصر فارسی به زبان ایتالیایی تاسیس شده است. در بهار سال ١٣٨٧ «فلچتا فرارو» و «بیانکا ماریا فلپینی» این فکر به ذهنشان رسيد که با توجه به علاقه‌ مشترکشان به فرهنگ و ادبیات ایران، نقشی در گسترش آن داشته باشند. آن ها معتقد بودند ادبیات معاصر فارسی، آینه‌ای از واقعیت‌ها و پیچیدگی‌های ایران امروز (و همین طور افغانستان) است که به ویژه زنان در آن نقش پررنگی بازی می‌کنند که با تصور عمومی از ایران در غرب فاصله دارد.
نخستین کتاب انتشارات پونته 33 ترجمه کتاب «پرنده من» بود که در سال ١٣٨٩منتشر شد. این انتشارات تاکنون هفت جلد کتاب به چاپ رسانده است که «نگران نباش» آخرین آن هاست.
از ابتدای آغاز به‌کار انتشارات، طراحی جلدهای کتاب‌ها بر عهده «ایمان راد» گذاشته شد. اين طرح جلدها توانسته‌اند نقش مهمی در معرفی، شناساندن و مقبولیت کتاب‌ها بازی کنند.

ایمان درمورد طراحى جلدها مى‌گويد:
«در طول این چند سال رابطه من با ناشر پخته‌تر شده و فضای تصویری و ذهنی‌ مشترکی بین ما شکل گرفته است. شاید مسیر شکل‌گیری این هویت تصویری در طرح جلدها از نخستین تا آخرین کتاب قابل ردگیری باشد. همان طور که بیشتر کتاب‌های این مجموعه از زبان زنِ قهرمانِ داستان روایت می‌شود؛ در اغلب طرح‌ جلدها هم چهره زنِ راوی داستان تصویر شده است اما همواره نکته‌هایی در طرح‌ها گنجانده شده است که خواننده کتاب در طول روایت داستان آن‌ها را درخواهد یافت»
طرح جلد کتاب «نگران نباش» برای نخستین بار در وبسایت روزرنگ رونمایی می‌شود.

«نگران نباش» / مهسا محب‌علی/ 2015
داستان دختری معتاد که در بحبوحه‌ی زلزله‌ای مهیب در تهران، به خیابان می‌زند و زندگى و نگرش نسل جوان ايرانی را توصیف می‌کند.
«تصویرم توی آینه جان می‌دهد برای کلوزآپِ آدمهای روانی: موهای کوتاه تیغ‌تیغی، صورت زرد، زیرِ چشم‌ها کبود…» از متن کتاب

01-negaran nabash

«احتمالا گم‌شده‌ام» / سارا سالار/ 2014
این رمان از زبان زنی روایت می‌شود که در طول یک روز، میان خیال و واقعیت در رفت و آمد است و در خلال آشفتگی‌های ذهنی و یادآوری خاطرات‌اش، اتفاقات مهم زندگی‌اش را بازمی‌گوید.

02-ehtemalan gom shodam 03

«ذره» / سهیلا بسکی/ 2013
داستان این رمان فکر و خیال ها و تراوشات ذهنی مردی است که یک روز صبح تصمیم گرفته افکارش را بر روی اینترنت قرار دهد؛ بدون آنکه بداند این ذره که در فضایی نامعلوم در حرکت است چه سرنوشتی خواهد یافت.

04-zarreh 05

«انجیرهای سرخ مزار» / محمدحسین محمدی/ 2012
این کتاب دربرگیرنده‌ی ۱۴ داستان کوتاه است. حوادث داستان‌ها همه پیرامون جنگ‌های داخلی افغانستان می‌گذرد و قصه‌ی آدم‌های جنگ‌زده‌ای را روایت می‌کند که عمرشان را در جنگ سپری کرده‌اند. حوادث داستان‌ها، همان‌طور که از نام کتاب بر می‌آید، در شهر مزارشریف می‌گذرند که زادگاه نویسنده است.

06-anjirhaye sorkhe mazar 07

«چهل‌سالگی» / ناهید طباطبایی/ 2011
این رمان روایت زنده شدن خاطراتی خوشایند است که در مواجهه با واقعیت حال، کابوس‌هایی رونده می‌شود. داستان دلدادگی دیروز زن قهرمان داستان با سرخوردگی‌های اجتماعی امروزش گره می‌خورد.

08-chehel salegi 09

«استخوان خوک و دست‌های جذامی» / مصطفی مستور/ 2011
داستان در آپارتمان هفده طبقه‌ی خاوران اتفاق مى‌افتد که ساکنان هر طبقه و هر واحد مشکلاتى را در يک روز از سر مى‌گذرانند که نتيجه‌ی عملکرد بعضى‌ها تا فرداى آن روز و براى بعضى تا مدت ها به درازا مى‌کشد.

10-ostokhane khuk 11

«پرنده من» / فریبا وفی/ 2010
قهرمان اين داستان زنى است كه مى كوشد با وجود تمام ناملايمات زندگى، رگه‌هايى از آرامش و اطمينان در زندگى يافته و آرام بگيرد. با اين وجود در طول داستان به تدريج، از پس چهره آرام و منفعل زن، شاهد بروز دغدغه‌ها و تعارضات پنهانى در او هستيم. تعارض‌هايى كه او را به مقاومت در برابر شرايط ناخواسته وادار مى كند.

12-parandeye man 13

14


image 
imageimageimage
  1. اگه بعضی از این کتاب ها توی ایران هم با این طرح جلدها تولید می شدند بعید نبود حیله بخورم و پول بدهم برای تهیه شون. چه جلوه ای دارند…

  2. مهمترين نكته اين طرح جلدها برخورد غيرنرم افزارى و كلاسيك طراح اونهاست كه دلنشينشون كرده.به ايمان راد عزيز خسته نباشيد ميگم بسيار عالى

  3. روزرنگ جان سپاس و تبريك براى اين رونمايى اختصاصى
    معلومه داريد مسير رو خوب و حرفه اى پيش ميرين كه اين طرحو براى اولين رونمايى به شما سپردند
    چند كار اخر ديدنى و بى نظير بودن
    از كار بانك گردشگرى گرفته تا تصويرسازى فلزى خانم عباسى و طرحهاى اقاى راد
    ++++++++
    آفرين به شما

  4. پيش از اين اغلب كارهاي ايمان راد تك‌رنگ بودند. تمركز او بر طراحي و پرهيز از رنگ‌گذاري‌هاي بازاري‌پسند يك جورامضاي شخصي برايش شده بود. تزريق رنگ در اين طرح جلدها اما بسيار منطبق بر روحيه غالب آثار اوست. رنگ‌ها از فضاي كلي كارهايش بيرون نمي‌زند و حتي بر زيبايي آن‌‌ها مي‌افزايد. نوعي سلوك شخصي در كارهاي او و تعدادي ديگر از هم‌دوره‌اي‌هايش ديده مي‌شود كه بسيار عبرت‌آموز است. اين وسواس در كيفيت كارهاي او نه در رقابت با ساير طراحان است و نه بنا بر اقتضائات سفارش‌ها و سفارش‌دهنده‌ها. حضور يك ناظر سخت‌گير دروني است كه به كار پيش پا افتاده رضايت نمي‌دهد. هر چند تمام دنيا را آب ببرد… اما اين مدل كار كردن زمان و انرژي و مختصات كاري خود را مي طلبد. شايد براي همين است كه در بازار كتاب ايران – كه نوعي از طراحان پركار متوسط تمام منفذها را قبضه كرد‌‌ه‌اند – جايي براي امثال او نيست.

    1. بنده مدت زیادی طراحی کارکردم و همین طور گرافیک، شاید ایشون به تمرین طراحی مثل همه ما نیاز بیشتر داشته باشه اما نه به اون معنی که شما تصور میکنید! قدرت طراحی در این سطح در درون کار و در ایده طراحه. این کارها اصلا ربطی به اون نوع طراحی کلاسیک نداره. اصلا اون طراحی معنای کشیدن رو میده و این طراحی معنایی گرافیکی داره با پوسته ای از طراحی، حالا به هرشکلی که طراح بتونه به نظرم قابل قبول و ارزشمنده، مهم اینکه بتونه دریافت و ایده هاشو با جسارت و راحتی منتقل کنه.

  5. فكر ميكنم ايمان عزيز ما بايد روى مبحث طراحيش زوم كنه طراحى كه ميگم منظورم همون طراحى به معنى كلاسيك و هنرستانيشه چون جلدها ضعف طراحى داره بخصوص همون طرح جلد جديد ، خواهشا نيايد بى جهت دفاع كنيد و بگيد اين سبك و سياقه و استايله اين كاراس و تكنيكش اينجوريه و از اين صحبتها. با احترام به همه نظرات و خود ايمان عزيز ضعف طراحى ايشون كاملا مشهوده بنظر اينجانب نه فقط نقاشان بلكه گرافيست ها هم نياز دارند طراحاى خوبى باشن تا بعدش ديزاينرهاى بهترى باشن
    ممنون از سايت حرفه اى تون

  6. حرفت تا حدى درسته ميثاق صادقى اما فراموش كردى كه در ايران زندگى ميكنيم و با سيستم معيوب آموزشى بار مياييم؟ اينجا راه هاى موفقيت از مسير درست و بايسته پيش نميرود ، بلكه روابط و پشتيبانى روحى و معنوى اساتيد باعث پيشرفت و شهرت ميشود…. در يك كلام آنچه هست عيار توانايى ما نيست، عيار روابط ماست….

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *